Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (2024)

Fujian

SKU

N4615BNL

Ga naar het einde van de afbeeldingen-gallerij

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (1)
Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (2)
Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (3)
Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (4)
Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (5)
Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (6)

Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij

Sunday Natural is sinds kort ook op de Nederlandse markt. Als onderdeel van de logistieke overgang is het mogelijk dat sommige producten nog steeds in Duitse Sunday Natural verpakkingen worden verzonden.

Biologisch chaga (Inonotus Obliquus) vitaal paddenstoel extract in premium kwaliteit als zeer zuiver water extract met 30% paddenstoel polysachariden uit de topregio van Fujian. Veganistisch, in het laboratorium getest, zonder toevoegingen, 90 capsules

  • Volledig natuurlijk spectrum: Biologisch chaga vital paddenstoel extract
  • Per capsule 500 mg extract met 20% paddenstoel polysachariden (vooral bèta-1,3- en bèta-1,6-D-glucanen)
  • Met de hand geoogst in de beste tijd van het jaar (juli - oktober) voor een optimaal gehalte aan natuurlijke stoffen
  • Behoedzaam extractie proces volgens traditionele methode met alleen water
  • Geen giftige reststoffen (zoals aceton, N-hexaan, methanol)
  • Top terroir: uit Gutian County (600-700 m boven zeeniveau), Fujian, van oudsher de beste regio voor vitale paddenstoelen
  • Traditionele biologisch gecertificeerde kweekmethode
  • Alle batches worden in een onafhankelijk laboratorium getest op zware metalen

Op voorraad

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (7)

Finest Origin - Highest Grade

  • Per capsule volledig 500 mg chaga vitaal paddenstoelen extract hooggedoseerd met waardevolle 20% paddenstoelpolysachariden (vooral bèta-1,3- en bèta-1,6-D-glucanen)
  • Handgeoogst op de beste oogsttijd (juli - oktober) voor een optimaal gehalte aan natuurlijke stoffen
  • Behoedzaam extractieproces volgens traditionele methoden, geëxtraheerd met alleen water, dus geen giftige reststoffen (zoals aceton, N-hexaan, methanol)
  • Uit de traditioneel beste regio voor vitale paddenstoelen in Gutian County (600-700 m boven zeeniveau), Fujian, op een natuurlijk idyllische locatie omringd door beboste bergen
  • Traditionele pesticidevrije kweekmethode in beschermde omgeving

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (8)

Hoe verschillen wij?

De meer dan 2000 jaar oude kennis van de Chinese traditie over de voordelen en het kweken van vitale paddenstoelen is uniek. Zelfs vandaag de dag produceren Chinese cultivars de rijkste paddenstoelen. De teelt is zo geperfectioneerd dat de gekweekte paddenstoelen in niets onderdoen voor hun in het wild gekweekte voorouders. Onze paddenstoelen komen uit Fujian in Gutian County, 's werelds meest gerenommeerde regio voor vitale paddenstoelen. Onze partnerboerderij is biologisch gecertificeerd volgens EU-normen en hecht veel belang aan natuurlijke, traditionele teeltmethoden. De paddenstoelen worden tussen juli en oktober met de hand geoogst op het maximum van hun ingrediëntengehalte.

Paddenstoelen bestaan uit het bovengrondse vruchtlichaam en het grotendeels ondergrondse mycelium. De belangrijke ingrediënten van de paddenstoel zijn geconcentreerd in het bovengrondse vruchtlichaam. Producten van het ondergrondse mycelium zijn veel goedkoper, omdat het veel sneller, goedkoper en makkelijker te kweken is, maar ze bevatten bijna geen waardevolle ingrediënten. Onze paddenstoelen poeders en paddenstoelen extracten worden daarom uitsluitend verkregen uit het hele vruchtlichaam van de paddenstoelen, inclusief de stengels, en bevatten de volledige rijkdom aan waardevolle ingrediënten.

Tot de meest waardevolle bestanddelen van de vitale paddenstoelen behoren de polysachariden van de paddenstoelen, met name de bèta-1,3- en bèta-1,6-D-glucanen. Onze paddenstoelen extracten bundelen deze stoffen in een rijk concentraat. Ze worden geëxtraheerd volgens de traditionele methode met alleen water, de zuiverste en behoedzaamste extractie methode. Hierdoor bevatten ze geen giftige resten van chemische oplosmiddelen (zoals aceton, N-hexaan, methanol).

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (9)

  • Eersteklas actieve ingrediënten als zuivere stoffen
  • Altijd rechtstreeks afkomstig van toonaangevende producenten wereldwijd
  • Alle mengsels van deze geselecteerde individuele grondstoffen
  • Maximale vermijding van toevoegingen en hulpstoffen
  • Indien toevoegingen, alleen waardevolle natuurlijke stoffen
  • Vrijwillige verklaring ook niet-declareerbare stoffen
  • Maximaal vermijden van chem. oplosmiddelen voor extracten
  • Exclusieve producten op maat voor zuiverheid en kwaliteit
  • Onafhankelijke laboratoriumtests beschikbaar op de product pagina
  • Alleen eersteklas leveranciers met faire arbeidsomstandigheden
  • Afvulling in DE en EU (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Alleen veganistische capsule-omhulsels: 100% vrij van carrageen en PEG
  • Verpakking in bruin glas, 100% composteerbare zipperzakjes
  • Opslag in speciale containers vrij van schadelijke stoffen
  • Verzending in mineraalolie-vrije dozen
  • Alle producten 100% vrij van: magnesiumstearaat, siliciumdioxide, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, titaniumdioxide, toegevoegde suiker & zoetstoffen

Paddenstoel

Chaga (Inonotus obliquus, Fungus betulinus, Slaty Schillerporling)

De chaga paddenstoel komt oorspronkelijk uit Siberië en Noord-China. Hij gedijt goed op berkenbomen en andere bomen en is inheems in de grote berkenbossen van Rusland, Noord- en Oost-Europa en de Baltische staten, maar ook in Canada, Alaska, het noorden van de VS, Korea en Japan. Voor consumptie als een vitale paddenstoel zijn de paddenstoelen van levende berkenbomen bijzonder aantrekkelijk. Inwoners van Siberië maken al sinds mensenheugenis een versterkende thee van de paddenstoel en gaven hem de bijnaam "Gods geschenk". Chaga heeft al zo'n 4000 jaar een vaste plaats in de Russische en Chinese traditie.

In Rusland en Siberië werd het onder andere gebruikt voor heilige sjamanistische rituelen, vooral door de Khanty etnische groep, die het ook de naam gaven die het vandaag de dag heeft. Chaga was ook een heilige paddenstoel onder de Mesopotamiërs, Egyptenaren, inheemse stammen van Noord-Amerika en de Japanse inheemse bevolking, de Ainu.

Het gebruik van chaga was vergelijkbaar in alle culturen - chaga werd bijna altijd gedronken als thee. Voor dit doel wordt de houtachtige paddenstoel gedroogd en gebroken, waardoor brokken en poeder ontstaan die met water worden aangelengd tot een sterke, wrang smakende thee.

Donker uiterlijk en heldere binnenkleur

Van buiten ziet hij er niet uit als een gewone paddenstoel, maar doet hij enigszins denken aan verbrande houtskool met een hard, broos oppervlak en kurkachtige textuur. De kleur is hier donkerbruin tot zwart met witgrijze gebieden. De binnenkant is van goede kwaliteit en heeft een mooie, heldere bruinoranje kleur.

Teelt

Onze vitale paddenstoelen komen uit de meest gerenommeerde Chinese regio voor vitale paddenstoelen in Gutian County, Fujian (600-700 m boven zeeniveau). De teelt van vitale paddenstoelen is hier een eeuwenoude traditie en levert paddenstoelen op van ongekende kwaliteit. De speciale bodems, de uitgekiende substraten en de klimatologische omstandigheden in de ongerepte natuur van deze regio, beschermd door de dichtbeboste bergen, zorgen voor een hoge concentratie van de waardevolle paddenstoelen ingrediënten. Onze natuurlijke paddenstoelen zijn afkomstig uit zuiver biologische teelt van onze EU biologisch gecertificeerde partnerboerderij. De paddenstoelen gedijen op natuurlijke wijze en worden tussen juli en oktober met de hand geoogst op het maximum van hun ingrediëntengehalte.

Om de bèta-glucanen in de paddenstoelen verder te concentreren, worden de voorzichtig gedroogde en fijngemalen vruchtlichamen en stelen van de paddenstoelen verwerkt tot een extract. De extractie wordt uitgevoerd volgens traditionele methoden waarbij alleen water wordt gebruikt. Water extracten maken al eeuwenlang deel uit van de Chinese traditie en de westerse kruidengeneeskunde en zijn altijd gebruikt om planten extracten te produceren. Het is een van de behoedzaamste extractiemethoden en resulteert in een zeer zuiver extract, vrij van giftige resten van chemische oplosmiddelen (zoals aceton, N-hexaan, methanol).

Voedingswaarden

Ingrediënten:

Bio Chaga Extract (20% Beta-Glucan)

Samenstelling per dagelijkse dosering / 2 capsules% NRV*
Biologisch chaga extract1.000 mg-**
waarvan polysachariden300 mg-**

* referentiehoeveelheid van de voedingsstof
** geen referentie beschikbaar

Per Capsule: 500 mg chaga extract
Totaal: 45.000 mg chaga extract / Glas

Biologische certificering

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (11)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (12)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (13)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (14)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (15)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (16)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (17)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (18)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (19)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (20)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (21)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (22)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (23)

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (24)

Dosering

Aanbevolen dosering

Neem dagelijks tweemaal één capsule met 200 ml water in tijdens de maaltijd.

Voedingssupplement met biologisch Chaga Extract

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Bewaren

Koel en droog bewaren. Buiten direct zonlicht en hitte bewaren.

Details

Ingrediënten:Bio Chaga extract 20% Beta-Glucan*, capsule-omhulsel: hydroxypropylmethylcellulose.
Inhoud: 90 capsules

* uit gecontroleerde biologische teelt

ProductieInkapselen en afvullen in de EU
CapsulesPlantaardige cellulose (HPMC), veganistisch
Premium-HPMC-kwaliteit: zonder toevoegingen van carrageen en PEG
VerpakkingBruine glazen fles die beschermd tegen licht en oxidatie (geen weekmakers, BPA).
Deutsche Pharmazentralnummer15606688

Laboratoriumonderzoeken

Zuiverheid is een van onze hoogste kwaliteitsnormen. Daarom laten wij zowel onze grondstoffen als de eindproducten regelmatig door onafhankelijke laboratoriums testen op zuiverheid en het gehalte aan werkzame stoffen. Om onze speciale kwaliteit voor u zo transparant mogelijk te maken, vindt u hier uittreksels van enkele belangrijke laboratoriumtests ter inzage.

Sunday Natural

Sunday Filosofie

Al duizenden jaren bestaan er in alle delen van de wereld uitstekende voedingsmiddelen en waardevolle actieve plantaardige ingrediënten om ons te helpen onze gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke manier te bevorderen en te behouden.

Met onze producten proberen wij deze oude wijsheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Daarbij volgen wij een eenvoudige filosofie: alles wat wij maken voldoet aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, zuiverheid en kwaliteit. Dit ideaal streven wij op alle niveaus na, met nauwgezette liefde, tot in het kleinste detail.

Meer over Sunday Natural.

Bio Chaga Extract 20% Beta-Glucan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5855

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.